IzvještajiVijestiRezime polusezone trenera Carevića

13. siječnja 2021.
https://nk-rudes.hr/inc/uploads/2021/01/129627597_3886732328055975_3919043775470115140_o-1-1.jpg

Nakon uvodnog poraza od Sesveta nanizali ste u prvenstvu 10 utakmica bez poraza, 6 pobjeda i 4 neriješena rezultata. Kako ste vi zadovoljni polusezonom?  

“Sigurno da sam zadovoljan s obzirom na situaciju u kojoj smo se nalazili. Mislim da nije nitko ni očekivao da ćemo napraviti ovakav rezultat. Igrači su svakako najzaslužniji i oni su izvukli najveći teret. Ponosan sam na njih i na sve ljude u klubu koji su nam davali potporu. Pohvalio bi i svoj stožer koji je odradio veliki posao.”

 

U nizu od 10 utakmica bez poraza u 7 utakmica niste primili gol. Od 4 primljena gola u tih 10 utakmica dva ste primili u završnici utakmice protiv Hajduka II pri rezultatu 4:0. Inzistirate jako na fazi obrane?  

”U zadnjih 7 od 8 utakmica nismo primili gol. Jedino primljeni golovi protiv Hajduka gdje smo se pri rezultatu 4:0 malo opustili ali i napravili dosta zamjena igrača su me iskreno naljutili. Da, inzistiram na fazi obrane i mislim da obrambenu tranziciju imamo izvanrednu. Jako smo disciplinirana i karakterna ekipa. Mi nismo defanzivna ekipa ali po izgubljenoj lopti imamo jako dobru reakciju i to je razlog zašto primamo mali broj golova.”

 

Kako ste zadovoljni najmlađim igračima, prvenstveno onima koji su ponikli iz škole nogometa NK Rudeš, Brajković, Jergović, Marković, Bruči, Tepšić, Kralj?  

”Imamo velik broj mladih igrača koji dobro napreduju. Zadovoljan sam s njima ali ima tu još puno korekcije i rada da bi bili još bolji. Dosta njih je standardno u prvih 11 i to su igrači ponikli iz naše škole nogometa što me posebno veseli. Evo konkretno zadnju utakmicu u kupu protiv Dinama, s četvoricom smo krenuli, Bruči, Marković, Brajković i Jergović iako nismo ni trebali jer je samo u prvenstvu obveza krenuti sa trojicom mlađih igrača. Zaista imaju kvalitetu i uz podršku i kao što sam rekao, korekciju i rad će biti sve bolji i bolji. Bio nam je plan i želja da na toj utakmici promoviramo Kralja i Tepšića međutim imali smo aktivan rezultat, gubili smo 0:1 i stiskali smo zadnjih 15 minuta pa ih ipak nismo uveli. Oni će dobiti svoju šansu, samo trebaju nastaviti raditi.”

 

2. HNL je ove sezone izrazito izjednačena, što očekujete od vaše ekipe u nastavku prvenstva?  

”Tako je, 2. HNL je stvarno izjednačena. Ima par ekipa koje po meni malo odskaču kvalitetom a što se ostalih tiče svatko svakoga može dobiti. Tu jedan pojedinac ili jedan prekid odluče utakmicu. Od nastavka prvenstva očekujem da nastavimo pozitivan niz. Neće ni blizu biti lako s obzirom da će nam otići neki bitni igrači. Slagat ćemo se u hodu pa ćemo vidjeti s čim ćemo raspolagati ali vjerujem u sve momke koji su tu. Mislim da ćemo imati igru da budemo konkurentni. Nemamo imperativ rezultata ali želimo promovirati mlade igrače, želimo ostvariti pozitivne rezultate koliko god dugo možemo pa ćemo vidjeti kako će to izgledati.”

 

Tko je po vama glavni favorit za ulazak u 1. HNL ili mislite da će se neizvjesnost nastaviti do samog kraja prvenstva? 

”Biti će sigurno neizvjesno do samog kraja. Znamo da u ligi nema puno klubova koji nemaju ambiciju ući u 1. HNL zbog financijskih razloga. Koliko znam, ove godine su Orijent, Hrvatski dragovoljac i Dugopolje izrazili želju da uđu u rang više. Po meni Dugopolje ima najbolju ekipu. Još su se sada dodatno pojačali, došli su im Šego iz Hajduka i Brković iz Slaven Belupa koji je igrao za prvu ekipu i jako talentiran igrač. Hrvatski dragovoljac je prvi na tablici a sad su promijenili trenera i pitanje je kako će se posložiti ali sigurno imaju kvalitetu tako da će se i njih nešto pitati u toj borbi. Ima tu još ekipa koji su blizu vrha i koji mogu pomrsiti račune favoritima kao što je BSK, Osijek II, Sesvete pa i Rudeš. Ipak, još je prerano sve prognozirati, dosta igrača odlazi, dosta dolazi. Tek ćemo biti pametniji kad krene prvenstvo.”

 

All contents © copyright Nogometni klub Rudeš. All rights reserved.