VijestiIvan Mijač najavio utakmicu s Goricom: Odlučili smo prodrmati momčad

24. studenoga 2023.
https://nk-rudes.hr/inc/uploads/2023/11/3140d0f0-3809-4eb7-9fdd-426789bc8178-1280x854.jpeg

Nakon reprezentativne stanke, klubovi u najjačem rangu hrvatskog nogometa vraćaju se svojim obvezama. Rudeš u 16. kolu SuperSport Hrvatske nogometne lige ove nedjelje od 17.10 sati gostuje u Velikoj Gorici. Momčad iz zapadnog dijela Zagreba po prvi će put voditi Ivan Mijač, koji se primio zadatka spašavanja momčadi među hrvatskom ‘elitom’. Doduše, zasad samo kao ‘v.d.’

‘Već sam imao priliku surađivati s ovim igračima i ekipom kroz zadnjih dva i pol mjeseca, kao dio stožera bivšeg trenera Tonija Golema. Tako da sam imao prednost jer bio sam upoznat i s kadrom i s igračkom kvalitetom. Govoreći s tehničke strane, odlučili smo malo prodrmati momčad promjenom kapetana. Tako će nas kroz ovaj period kao kapetan predstavljati vratar Matej Marković. S druge pak strane, moram naglasiti kako su momci u pristupu i angažmanu na treningu nastavili jednakim intenzitetom kojim smo radili protekla dva mjeseca, a posebno s naglaskom na zadnjih mjesec dana, kada su i rezultati, ako isključimo težak poraz od Istre, to i potvrdili. Jer igrači su pokazali da znaju igrati i da imaju potrebni motiv. Vjerujući da s jednom kvalitetnom izvedbom i pobjedom, možemo preokrenuti stvari, posebice u psihološkom smislu’.

Može li prva pobjeda doći protiv Gorice, koja je hit dosadašnjeg dijela prvenstva?

‘Respektiramo svakog protivnika. Isto tako i Goricu. Ali baš ta Gorica daje nam nadu da kroz tu utakmicu i nakon te utakmice, možemo biti netko o kome se govori kao eventualnom hitu sezone za nastavak prvenstva. S druge strane, Gorica je posložena i u igračkom smislu, i na kraju krajeva u smislu trenera Dinka Jeličića, koji iz tjedna u tjedan pokazuje kvalitetan rad i skupa s momčadi ostvaruje odlične rezultate’.

Bivši trener, Toni Golem, naglašavao je da je najveći problem momčadi igra u zadnjoj trećini. Odnosno, što se pogoci gotovo i ne postižu. U ovoj ste pauzi odigrali pripremnu utakmicu protiv mađarskog ZTE-a, koja je završila 1:1. Može li to biti nagovještaj efikasnijeg Rudeša?

‘Uvijek krećem od treninga. I ne samo kroz ovih zadnjih desetak, koliko ja radim s momcima, već i generalno u zadnjih dva mjeseca. Vidim drastičan napredak, iz treninga u trening, iz tjedna u tjedan. Nažalost, kroz prvenstvene utakmice to se nije vidjelo. Ali u ovoj utakmici protiv Mađara pokazali smo da smo sposobni postići gol, ali i jednako bitno, i kreirati velik broj prilika. Mi ćemo nastaviti raditi na tome. Igrači na treninzima pokazuju da je taj segment igre nadograđen’.

Po svemu sudeći, jer u srijedu je na treningu opet ‘osjetio’ aduktor, za utakmicu protiv Gorice neće biti spreman Fran Topić. Također, i Rijad Mašala ima problema s leđima.

‘Posebno mi je žao što zbog ozljede lista neće biti i Tomislava Srbljinovića, jer on je igrač koji donosi posebnu energiju u vezni red, odnosno samim time, u kompletnu momčad’, završio je Ivan Mijač.

All contents © copyright Nogometni klub Rudeš. All rights reserved.