VijestiLuka Pavković novi sportski direktor Rudeša

6. svibnja 2024.
https://nk-rudes.hr/inc/uploads/2024/05/d8650ebf-2bbb-4921-b0c2-685409b7cdfa.jpeg

Obzirom na odluku da se nakon relegacije promptno vrate u Hrvatsku nogometnu elitu, uprava NK Rudeša dobila je adekvatno pojačanje. Ulogu sportskog direktora preuzeti će dojučerašnji nogometaš momčadi sa zapada metropole, 31- godišnji Luka Pavković. Obrambeni igrač upoznat je s filozofijom, te igračkim i operativnim članovima kluba.

Jako dobro pozna Prvu nogometnu ligu i spreman je odmah se “uhvatiti u koštac” s kadroviranjem i ostalim aktivnostima za ispunjenje cilja – odnosno ekspresne promocije među domaću nogometnu elitu. Kako je došlo do promjene oblika suradnje Rudeša i braniča?

– Ideja je došla od strane uprave prije par tjedana. Osobno sa čak i mislio da će mi odluka biti nešto teža. Na kraju, tu sam praktički kao doma, a promjena uloge u kojoj ću davati sve od sebe za boljitak kluba, na kraju krajeva je bilo neočekivano lagana – započeo je Pavković.

Novi sportski direktor Zagrepčana svoje posljednje dvije igračke sezone proveo je u kadru Rudeša. Dok je njegova prva, odnosno prošla, bila iznimno uspješna za klub koji je tada izborio promociju, ova druga, aktualna, rezultatski je podbacila, ali nije sve tako crno…

– Jako mi je ugodna za igrati bila sezona kada smo ušli u deset najboljih hrvatskih momčadi. Na kraju krajeva i ovoj u kojoj nikako ne možemo biti zadovoljni epilogom, za mene je bila posebna jer sam nastupio u HNL-u, što je cilj svakom našem nogometašu. Sretan sam što sam puno ljudi i prijatelja upoznao preko nogometa. Karijeru gledam s te strane, najveće mi je zadovoljstvo su upravo ti odnosi koje sam stvorio, a raduje me da se nisam teže ozlijedio.

Po prvi put 31- godišnjak će se okušati u karijeri van igračke nogometne, koji su mu ciljevi kao sportskom direktoru?

– Naravno kada uđeš u nešto novo nije preugodno, ali nikada nisam imao problema primiti se izazova. Nadam se napraviti naravno dobre stvari cijelom kolektivu Rudeša. Cilj je odmah se vratiti među domaću nogometnu elitu, gdje nam je mjesto. Pokušati iduće sezone to ostvariti “mirnom plovidbom” od prvog do zadnjeg kola.

Kako gleda na aktualnu sezonu HNL-a s tri kola do kraja? Nije ostvarila očekivanja njegovog kluba, ali to nije “kraj svijeta”. Ovo je bio debi uprave Rudeša u prvoj ligi i skupljeno iskustvo sada mogu “uložiti” u budućnost momčadi sa zapada Zagreba.

– Naravno da puno znači ovo znanje koje se dobije kada se uđe u domaću nogometnu elitu. I dobra i loša iskustva su na kraju krajeva iskustva. Pametniji smo svi za jednu godinu. Greške su se događale, što je normalno, ali zato sam siguran sam da će idući put Rudeš biti konkurentniji. Osim toga, Rudeš zaslužuje da igra prvu ligu na svome terenu. U godinu dana se puno toga napravilo, sad Rudeš ima infrastrukturu među najboljima u Hrvatskoj.

Koliko je u početku prvenstva, pa sve do gotovo same završnice, igralo ulogu “podstanarstvo” Rudeša u domaćin utakmicama na Kranjčevićevoj?

– Mislim da je igralo ulogu. Vidi se razlika, izgubili smo osjećaj koji smo imali ranije. Nije isto na Trešnjevci, kao na Rudešu, naročito jer smo “kvartovski” klub. Zbog naših navijača na kraju krajeva. Koji su uvijek uz nas i uz sve poraze, na čemu im svaka čast.

Za kraj, okviran plan je ući u sezonu Prve nogometne lige s mladim igračima koji sada dobivaju vrijedno iskustvo igranja HNL-a, koji je “dobitni miks” za promociju?

– Naravno, mi ćemo pokušati s mladim igračima koji su sada skupljali prvoligaško iskustvo i njima dodati nekoliko starijih, iskusnih igrača, koji će mladima pomoći da lakše “iznesu” možda neke određene pritiske. Naravno, dovesti ćemo igrače koji će raditi prevagu svojom dokazanom kvalitetom, ali cilj je pronaći taj pravi “miks” i igrački i da to bude prava “klapa” – zaključio je Luka Pavković.

All contents © copyright Nogometni klub Rudeš. All rights reserved.