VijestiProsinečki: Možemo biti hit prvenstva

9. lipnja 2023.
https://nk-rudes.hr/inc/uploads/2023/06/Predstavljanje-Prosineckog-kao-trenera-1280x849.jpg

Brojni su novinari stigli na prvu službenu pressicu našeg novog trenera, Roberta Prosinečkog. Ali prije nego je ‘Veliki Žuti’, institucija hrvatskog nogometa, dobio riječ, svoje zadovoljstvo dolaskom ovakve legende, izrazili su predsjednik kluba Josip Šimunić i direktor Stipe Čondrić.
‘Ne mogu vam opisati koliko sam sretan što je Prosinečki stigao u naš klub. Robija ne treba previše predstavljati. Svi znate kakav je bio igrač, no on je i vrhunski trener i gospodin’, naglasio je Šimunić te putem medija poslao poruku ljudima iz Grada Zagreba, HNS-a i Zagrebačkog nogometnog saveza za pomoć. Ali ne nikakvu financijsku, već pri ubrzavanju dobivanja potrebnih dokumenata i dozvola, kako bi Rudeš igrao na svom stadionu, a ne u Kranjčevićevoj ulici.
‘Mi želimo igrati u Rudešu. Uskoro kreće obnova stadiona u Kranjčevićevoj ulici i moglo bi biti problema. Mi želimo pomoć što se tiče izgradnje stadiona.. Nadam se da ćemo uspjeti nešto zajedno napraviti, ali ništa ne možemo napraviti bez dozvola’.
‘Mi smo već pobijedili, vratiti Prosinečkog u HNL je pobjeda. I tu smo već osvojili tri boda. Vjerujem kako zajedno možemo napraviti malo čudo’, s puno respekta prema novom treneru dodao je direktor kluba Stipe Čondrić, koji je iskoristio prigodu i zahvalio i bivšem treneru Davoru Mladini, što je svojim radom itekako pripomogao da klub ostvari ulazak u SuperSport HNL.
Sportski direktor Silvio Marić naglasio je da dolazak Prosinečkog u Rudeš nije velika stvar samo za klub, već i za hrvatski nogomet.
‘Pregovori su bili naporni, razgovarali smo četiri sata, od čega smo tri i pola sata prebirali po sjećanjima i dogodovštinama’, a onda je u pet minuta – kada sam ga pitao dolaziš li samo rekao ‘Dolazim’, kazao je Marić sa smiješkom najavivši pojačanja.
Naravno, riječ je dobio i glavni akter ovog druženja s novinarima, 54-godišnji trener Robert Prosinečki.
‘Čast mi je što sam došao ovdje. I zbog prijateljstva, ali i zbog vizije koju ima ovaj klub. Vjerujem da možemo biti stabilan prvoligaš, možda i hit prvenstva’, poručio je Prosinečki kojem će Rudeš biti prvi posao nakon devet mjeseci pauze.
Dodao je Prosinečki da se momčad mora osnažiti.
‘Već sada u momčadi imamo zanimljivih i interesantnih igrača, ali morat ćemo se pojačati. Siguran sam kako će igrači prepoznati Rudeš kao jednu ozbiljnu priču. Dobro sam upoznat sa snagom HNL-a i igračima. Imao sam vremena pa sam pozorno pratio naš nogomet. Gledamo sam i tri utakmice Rudeša, tako da znam da nas očekuje puno posla’, zaključio je Prosinečki.

All contents © copyright Nogometni klub Rudeš. All rights reserved.