VijestiRudeš ima za čime žaliti

18. kolovoza 2023.

Nogometaši Rudeša još uvijek čekaju prve bodove u SuperSport HNL-u. U trećem kolu igrači Roberta Prosinečkog doživjeli su poraz 2:3 (k)od Slaven Belupa, ali imaju itekako za čime žaliti. Jer i po statističkim pokazateljima Rudeš je bio, ako ne dominantniji, onda posve ravnopravan suparnik.
Nakon ravnopravnih desetak uvodnih minuta terenom u Koprivnici zagospodarili su gosti iz Zagreba. Rudeš je izgledao bolje i uvjerljivije, a najveća opasnost po domaćina bio je Aleksa Latković, koji je od 10. do 20. minute imao dvije lijepe prilike.
Iako je Rudeš dominirao, domaći sastav je poveo u 44. minuti. Na ubačenu loptu Boseca iz drugog plana je dobro utrčao Crnac te je glavom poentirao za 1:0. No, vrlo kratko su domaćini uživali u vodstvu jer je Rudeš izjednačio u sljedećem napadu. Strijelac je bio Latković, najbolji igrač Rudeša u prvom poluvremenu.
Rudeš je bolje na terenu izgledao i na startu drugog poluvremena, ali opet je poveo Slaven Belupo. U 56. minuti Mioč je izveo slobodan udarac, a loptu je na drugoj vratnici dočekao Međimorec i pospremio je u mrežu za 2:1 Slaven Belupa.
Opet je potom nasrnuo Rudeš, a u 63. i 67. minuti dobre su pokušaje imali Tomečak i Latković, ali je sve i ostalo na pokušajima. Uslijedila je kazna na drugoj strani i još je jednom strijelac bio Međimorec koji je u 74. minuti povećao na 3:1.
Do kraja dvoboja Rudeš je uspio smanjiti na 2:3. U 78. minuti je situaciju jedan na jedan, nakon fenomenalne asistencije Vukmanovića, sa suparničkim golmanom riješio Tomečak, ali do boda povratnik u društvo najboljih ipak nije stigao. Novu priliku za prve bodove, a koje je Rudeš svojim igrama u prva tri kola apsolutno zaslužio, imat će sljedećeg vikenda u dvoboju protiv Varaždina.

All contents © copyright Nogometni klub Rudeš. All rights reserved.