VijestiGolem: Nadamo se da nam 13. kolo može biti sretno

27. listopada 2023.
https://nk-rudes.hr/inc/uploads/2023/10/cce457ca-3b92-4bc4-b723-451a8b8070fa-1280x854.jpeg

 

Ove subote od 16 sati na stadionu u Kranjčevićevoj ulici, nogometaši Rudeša u sklopu 13. kola SuperSport Hrvatske nogometne lige dočekuju Varaždin. Sportski, kao i uvijek, Rudešani se nadaju da bi mogli do pobjede, odnosno tri boda. Svjesni su da im sada više niti remiji ne znače puno.
Može li 13. kolo biti sretno?
‘Nadamo se da može. U prošloj utakmici napokon smo uspjeli sačuvati mrežu, uzeli smo bod protiv Slaven Belupa. Dolazi nam u goste momčad Varaždina, koja je jako dobra, posebice u fazi napada. S puno kvalitete, s puno školovanih nogometaša. Nama trebaju bodovi, bez obzira tko dolazi. Imamo imperativ pobjede, moramo hvatati priključak prema Istri i sredini tablice’, rekao je u najavi utakmice Rudešov trener Toni Golem.
Od vašeg preuzimanja momčadi, nakon 7. kola, to je prvi osvojeni bod. Osjeća li se kod igrača na zadnjim treninzima kakvo psihološko rasterećenje?
‘Mogu reći da se kroz zadnja dva tjedna momčad stvarno dosta digla. Ja otkad sam došao, odradili smo 40-tak treninga, i moram reći da to sada izgleda bolje. Tako i komuniciram prema igračima. Zato i jesmo optimisti uoči ove utakmice, s obzirom na te treninge. Ekipa se diže, uzeli smo taj bod, iako nam on realno, s obzirom na bodovno stanje na tablici, ne znači previše. Puno više nam donosi u tom psihološkom smislu. I kada bi sve to uspjeli potvrditi pobjedom, bio bi nam to veliki poticaj’.
Ali da bi došli do pobjede morate početi zabijati? U vašem mandatu momčad je zabila samo dva gola. Vidi li se kroz treninge napredak u tom segmentu igre’
‘Jedno su treninzi, drugo su utakmice. Na treninzima to ne izgleda loše, što se tiče realizacije. Ali nama je u ovih 12 kola, samo Topić zabio gol kao napadač. I to iz prekida. Znamo da je u nogometu najteže zabiti gol. Zato i jesu napadači najcjenjeniji, najviše koštaju i najviše zarađuju. Nama je realizacija najveći problem. Moramo se fokusirati na broj prilika, napraviti da smo što više u protivničkom 16-ercu, da imamo što više udaraca. Premalo pucamo, ne provociramo da se dogodi kakva pogreška protivničkog golmana, ili odbijanac, ili korner. Previše smo samozatajni u zadnjoj trećini. I to vidim kao naš najveći problem’.
Brian Oddei se ozlijedio uoči okršaja s Hajdukom. Nema ni Šehića, Aboubacara…
‘Da, Oddeija više praktički niti ne spominjem. Otkad sam ja došao nije odradio niti jedan trening. Ozlijeđen je i Aboubacar. Šehić također, koji je u Rudeš došao praktički bez priprema i ozlijedio se protiv Dinama. Lazarov također nije neko vrijeme u treningu. Fali nam par igrača. Ali kako se kaže, to je momčad u ‘pet dekagrama’. Ako nema ovog, igra onaj. Nije da imamo momčad od ekstra-zvijezda, pa da se nečiji izostanak osjeti, kao kod nekih drugih momčadi. Ne mogu i ne smijem plakati, ali niti tražiti alibi zbog izostanka igrača’, završio je trener Golem.

All contents © copyright Nogometni klub Rudeš. All rights reserved.