VijestiGolem: Ne smijemo tražiti alibije, želimo pobjedu

10. studenoga 2023.
https://nk-rudes.hr/inc/uploads/2023/11/WhatsApp-Image-2023-11-10-at-09.47.30-1280x853.jpeg

Ove subote od 16 sati na stadionu u Kranjčevićevoj ulici Rudeš je domaćin Istri 1961 u derbiju začelja. Riječ je o utakmici 15. kola SuperSport Hrvatske nogometne lige.
Naravno, pogled na tablicu jasno sugerira da je Rudešu neophodna pobjeda kako bi se priključio najbližim pratiteljima. A svjestan toga je i trener Toni Golem.
‘Očekujemo mi pobjedu već dugo, ali ona nikako da dođe. Sad nam u goste dolazi momčad koja nam je najbliža. Na našu žalost, ona je pobijedila u prošlom kolu (op.a. protiv Slaven Belupa 2:0), a dugo je i igrala s igračem manje. Dobili su i dodatnu energiju povratkom Ante Ercega, jer znamo koliko on znači njima, a značio bi i bilo kojoj momčadi u HNL-u. Imamo mi svojih briga, ali jednostavno je – mi moramo pobijediti i hvatati priključak za Istrom’ rekao je trener Golem.
Ne zavaravaju ga ni osvojeni bodovi protiv Varaždina, odnosno Slaven Belupa, baš kao ni solidno izdanje kod Hajduka.
‘Istina je da u zadnjih nekoliko utakmica stvarno izgledamo OK, protivnik nam stvara malo šansi, u zadnje tri prvenstvene utakmice primili smo samo jedan gol. I to na Poljudu. Ali nismo zabili niti jedan. I to je naša boljka, jer za pobjeđivati utakmice moramo početi zabijati. I to je problem od samog početka. Zato jesmo tu gdje jesmo’.
Hajdukov trener Karoglan također je pohvalio Rudeš, izjavio je da se nikoga ne smije podcjenjivati, pa ni vašu momčad.
‘Nažalost, ne živi se od dojma. Mi nemamo pobjede, a to je nama najveći problem. Reakcije nakon Poljuda su pozitivne, ali to je slavljenje poraza koje nije popularno. Znači mi smo u situaciji u kojoj jesmo, a utakmica kada se lomi, nažalost, ne prelomi se u našu korist. I to nije slučajnost u 14 kola. Moramo raditi još više i jače i pokušati biti što bolji u toj zadnjoj trećini. Znamo da nam je hendikep što ne igramo na domaćem terenu, jer vidjeli smo u kup utakmici protiv Slaven Belupa koliko nam znači domaći ambijent. Odigrali smo odličnu utakmicu protiv opasnog suparnika, zabili smo tri gola, imali još par situacija. Ali moramo se nositi s time, bez ikakvih alibija. Moramo otići u Kranjčevićevu i pod svaku cijenu pokušati pobijediti’.
Treneru na ruku ide što se vraćaju ‘kartonirani’ igrači, poput Srbljinovića, Miguela, Latkovića…
‘Imamo sve više širine, oni se vraćaju. Ali i Karlo Špeljak koji je imao malu ozljedu. Doduše, Latković je upitan zbog manje ozljede. A posebno me veseli Srbljinovićev povratak koji nam se pokazao jako bitnim u sredini terena. Širine imamo i to me veseli’ završio je Golem.

All contents © copyright Nogometni klub Rudeš. All rights reserved.