VijestiNAJAVA : Trener Golem najavio je utakmicu s Lokomotivom

14. rujna 2023.
https://nk-rudes.hr/inc/uploads/2023/09/WhatsApp-Image-2023-09-14-at-13.59.05-1280x854.jpeg

Nakon reprezentativne stanke, NK Rudeš u osmom kolu SuperSport Hrvatske nogometne lige, ovog petka od 18 sati, gost je Lokomotive na stadionu u Kranjčevićevoj ulici.
Bit će to ujedno i službena premijera novog trenera, 41-godišnjeg Tonija Golema, koji je naslijedio Roberta Prosinečkog.
‘U klubu sam već par dana, s momcima, odradili smo šest, sedam treninga, jednu prijateljsku utakmicu. Ja te momke znam i otprije, jer radio sam sezonu i pol i u drugoligašu Solinu. Neke sam trenirao u Slaven Belupu, neke u Hajduku. Nepoznanica nema’, naglasio je na početku trener Golem.
Jesu li se pokazali dovoljno dobri i sposobni odraditi sezonu kako žele čelnici kluba, odnosno sačuvati ostanak među deset najboljih klubova?
‘Momci su puni motiva, kao i ja. Mislim da ćemo dati sve od sebe već ovog petka, da se ti bodovi upišu na naš konto. Ispred nas je još 29 utakmica, dugo je prvenstvo, treba nam jedna pobjeda da se imamo za što hvatati, odnosno loviti ove momčadi koje su malo ispred nas’.
Što ste osjetili u toj prijateljskoj utakmici, odnosno na treninzima, gdje i što treba popraviti? Iako je dojam da je samo problem što se dobre igre nisu naplatile? Dakle, problem kao da je na psihološkom planu?
‘Slažem se, u glavi je najveći problem. Jer nije lako kada nakon sedam utakmica imaš samo jedan bod. Bilo je utakmica u kojima su vodili 3:0, pa se gubilo. No, i puno jače ekipe bi se teško vadile iz ovakve situacije. Ali mi super komuniciramo, imam pozitivnu reakciju, žele, osjećaju da su zaslužili mjesto u Ligi 10. Zadnjih dana prijelaznog roka uspjeli smo se i pojačati na nekim pozicijama, tako da smo optimistični, pa već u petak očekujemo pozitivan rezultat’.
Hoće li netko od tih novih igrača biti u početnoj postavi protiv Lokomotive?
‘Ne bih o imenima, ali sigurno da će biti. Igrači su dovođeni ciljano, to su pojačanja, u odnosu na igrače koje smo imali prije. Morali smo malo i ‘provjetriti’ svlačionicu, jer bilo je previše igrača za kvalitetno raditi. Neki su otišli na posudbe, neki promijenili klub posve’.
Kako protiv Lokomotive? Ona je u prošlom kolu upisala prvu pobjedu, uz tri remija?
‘Oni jesu upisali tu pobjedu, mi nismo. Ali nadamo se da ćemo to napraviti u petak u Kranjčevićevoj. Gledali smo ih, analizirali, to je ekipa s kojom možemo igrati i nadigravati se. Napravili smo analizu i jedne i druge faze igre, kako bi vidjeli gdje ih možemo ugroziti’, s jasnom je porukom završio trener Golem.

All contents © copyright Nogometni klub Rudeš. All rights reserved.