VijestiNaš Andrija Burcar postao je igrač talijanske Parme

2. veljače 2024.
https://nk-rudes.hr/inc/uploads/2024/02/WhatsApp-Image-2024-02-02-at-11.30.56.jpeg

S ponosom možemo reći kako je naš Andrija Burcar novi igrač slavnog talijanskog kluba, Parme, dvostrukog osvajača bivšeg Kupa Uefe, a danas vodeće momčadi Serie B.
Burcar (rođen 19. siječnja 2008. godine) je u Rudešu proveo zadnjih dvije godine.

Burcar igra na poziciji krilnog napadača, ove je sezone igrao za naše momčadi kadeta I i kadeta II, nastupio je u 21 utakmici, pri tom je zabio pet golova. Svojim igrama zaslužio je i poziv u hrvatsku U-16 selekciju.

‘Naravno, uvijek nam je žao kada naši, domaći igrači odlaze iz kluba, ali isto tako sretni smo i ponosni što se naš rad prepoznaje i što igrači potekli u našem klubu uspijevaju ostvariti ovakve angažmane. Sve to potvrđuje odličan rad naše nogometne škole, a koju iz godine u godinu dižemo na što višu razinu’, rekao je direktor kluba Stipe Čondrić.

Ni predsjednik kluba Josip Šimunić nije skrivao ponos.

‘Znamo svi kako je danas teško prodati igrača u ovako slavan klub. Međutim, naš Andrija Burcar uspio je ispuniti sve želje Talijana i postati igrač kluba u kojem su svojevremeno igrali i Gianluigi Buffon, Lilian Thuram, Hernan Crespo, Juan Sebastian Veron, Mario Stanić… Prema tome, s velikim ponosom gledamo na našu nogometnu školu, u kojoj svi talentirani mladići, uz pomoć svojih trenera, mogu dodatno napredovati i rasti’.

All contents © copyright Nogometni klub Rudeš. All rights reserved.