VijestiNaš Vanja kao primjer svima; FER-ovac s prosjekom ocjena 5,0 do seniorskog sastava

28. lipnja 2023.
https://nk-rudes.hr/inc/uploads/2023/06/WhatsApp-Image-2023-06-27-at-17.23.30-1280x960.jpeg

Nakon seniora, koji pod trenerskom ‘palicom’ Roberta Prosinečkog već odrađuju pripreme za povratničku sezonu u društvu najboljih hrvatskih klubova, polako se ekipiramo i u preostale tri natjecateljske kategorije. Naravno, još jednom zahvaljujemo direktoru škole Fabijanu Komljenoviću, te trenerima u juniorskoj, kadetskoj i pionirskoj momčadi, koji su nas ostavili u krugu Dinama, Hajduka, Osijeka, Rijeke…

A s koliko smo pažnje posvećeni mlađim kategorijama, svjedoči da su iz juniorske konkurencije u krugu A momčadi te na radar Prosinečkom stigla čak sedmorica igrača. A to su golman Eugen Ciban (2005. godište), Grgo Huljić (2004.), Vanja Šare (2004.), Mihael Stipić (2004.), Vilim Krušlin (2004.), Riad Mašala (2004.) te Vanja Vukmanović (2004.).
‘Često naglašavamo kako nam je klupska škola nogometa u uzletu, jer želja nam je da se što više igrača iz našeg omladinskog pogona probije do prve momčadi. Zato smo sretni i ponosni da su i kadeti i pionir kroz dodatne kvalifikacije osigurali ostanak u društvu najboljih, te da u svim natjecateljskim kategorijama imam naše predstavnike. A da smo uistinu na pravom putu, potvrđuje i činjenica da čak šestorica naših juniora trenira s A momčadi, te da ih je trener Prosinečki procijenio kao vrlo potentne igrače’, naglasio je direktor škole Fabijan Komljenović.
Ali da u Rudešu izrastaju ne samo odlični nogometaši, već i budući znanstvenici, potvrđuje primjer Vanje Vukmanovića, studenta prve godine na FER-u (Fakultetu elektronike i računarstva). ‘Klikerašu’ kojem je MIOC bio odlična odskočna daska za jedan od najtežih fakulteta.
‘Da, prolazio sam u MIOC-u sve s 5.0. A i sada sam na prvoj godini s istim prosjekom. Evo, mogu se pohvaliti i da sam uspio riješiti skoro sve ispite. Još mi je ostao samo jedan ispit s prve godine’, ponosno je rekao Vukmanović, koji je prve nogometne korake odradio u Zapruđu, potom trenirao u Dinamu, a zadnje četiri godine igrač je Rudeša.
‘Sretan sam i ponosan što sam sada dobio priliku trenirati u društvu igrača A momčadi te učiti od Roberta Prosinečkog. Naravno, ovim putem moram zahvaliti i treneru juniora Albertu Vastiću, koji nas je vodio prošle godine, a u čijoj sam momčadi igrao na poziciji veznog igrača i zabio pet golova’.
Kako stižete sve te obveze uskladiti? Treniranje, učenje… I još s tako visokim ocjenama?
‘Sve samo treba dobro uskladiti. Istina, ima puno odricanja, ali uz dobar raspored sve se stiže. Ipak su mi matematika i nogomet velike ljubavi. I zato bih zahvalio i Rudešu, u kojem me podržavaju na moja oba polja’, zaključio je Vukmanović i poslao jasnu poruku svim mladima.

All contents © copyright Nogometni klub Rudeš. All rights reserved.