VijestiNova lica u svlačionici Rudeša

8. siječnja 2024.
https://nk-rudes.hr/inc/uploads/2024/01/WhatsApp-Image-2024-01-08-at-14.27.19.jpeg

Predstavnik zapada Zagreba među domaćom nogometnom elitom krenuo je s pripremama za borbu hvatanja ostatka tablice i osiguranja ostanka u Hrvatskoj nogometnom ligi. Kao što je i rečeno, osim infrastrukturnih ulaganja, Rudeš se dao i u osiguranje što kvalitetnijeg kadra glavnom treneru Davoru Mladini.

Ono što je najviše zakazalo u prvom dijelu sezone – ofenzivna realizacija, doživjela je najveću transformaciju. Dogovorena su čak tri prvoligaška pojačanja “Totalno drukčijih od drugih”, a riječ je o Erosu Grezdi, Deniju Juriću i Janu Doležalu. Najbitnije od svega je što su to pojačanja s potrebnim predznanjem o zahtjevima koja će liga stavljati pred njih.

Eros Grezda pokriva obje krilne pozicije, a do sada je u dresu Osijeka, Lokomotive i Šibenika skupio 108 nastupa u HNL-u, pri čemu se u strijelce upisao 22 puta, a u rubriku asistenata 13. Odlične partije u dresu Osijeka osigurale su mu transfer u škotskog velikana Rangersa 2018. godine za dva milijuna eura. Osim navedenih, branio je boje slovenskog Aluminija i albanskog Partizanija, s kojim je ove godine igrao kvalifikacije UEFA Lige prvaka i Konferencijske lige. S mađarskim Zalaegerszegijem osvojio je tamošnji Kup.

Deni Jurić je rođeni Australac koji je ranije već branio boje Rudeša, u sezoni 2019./20., kada je u 17 utakmica bio strijelac 10 puta. Ovaj 26-godišnjak ima ukupno 66 nastupa u HNL-u, u dresu Dinama, Rijeke, Gorice i Šibenika. Prirodna pozicija mu je u vrhu napada, ali može odigrati i u ofenzivnom trozupcu na pozicijama krila. Upisao je nastupe za mlađe hrvatske i australske selekcije.

Jan Doležal još je jedno staro/novo lice na spisku trenera Mladine. Dvojac je već surađivao, u sezoni kada je osigurana promocija u najviši rang domaćeg nogometa. Polivalentni igrač ima čak 139 nastupa u HNL-u do sada, a najzapaženije godine karijere do sada odigrao je u Lokomotivi i Slaven Belupu. Za momčad s Kajzerice igrao je u tri navrata kvalifikacije Europske lige, a Rudešu se priključuje iz ciparskog EN Paralimnioua, gdje je ove sezone odigrao 13 susreta.

All contents © copyright Nogometni klub Rudeš. All rights reserved.