VijestiPavković o pripremama za drugu ligu

5. lipnja 2024.
https://nk-rudes.hr/inc/uploads/2024/06/WhatsApp-Image-2024-06-05-at-14.27.27-1280x925.jpeg

Nakon što je početkom svibnja preuzeo ulogu sportskog direktora NK Rudeša, “pravi posao” za njihova dojučerašnjeg braniča Luku Pavkovića počeo je završetkom sezone Hrvatske nogometne lige. Iz momčadi sa zapada metropole su nakon relegacije iz domaće nogometne elite najavili ekspresno vraćanje iz Prve nogometne lige, a veliki dio toga ovisit će upravo o donesenim odlukama tijekom ljetnih priprema. Mladi član struke Rudeša otkrio nam je planove kluba za narednih par mjeseci.

– S pripremama ćemo početi 25. lipnja. Sezona je bila dosta zahtjevna, naročito mentalno za naše mlade igrače koji su pretpostavljeni da nam budu oslonac u ovoj koja dolazi. Oni s većom minutažom dobit će nešto veći odmor. Do tada ćemo vidjeti s čime točno raspolažemo. Eventualne “rupe” u kadru ćemo popuniti, a cilj je da imamo brojku igrača koju želimo 28. srpnja kada idemo na pripreme na Kupresu – najavio je 31-godišnjak.

S obzirom na tek završenu igračku karijeru, Pavković dobro poznaje Prvu nogometnu ligu, koju je osvojio prošle sezone s Rudešom, kada je imao bitnu ulogu u momčadi Davora Mladine. Osim toga, ima ukupno 133 nastupa u drugom rangu hrvatskog nogometa. Što je prema njemu potrebno za novu promociju momčadi Rudeša?

– U drugoj ligi trebaju uvijek startati tri mlađa igrača, a s obzirom na kvalitetu naše mladosti, mislim da je taj dio više nego zadovoljen. Trebat će nam nekoliko iskusnih igrača koji će svojim primjerom pokazati mladima kako se treba ponašati na terenu i van terena, onih koji su prošli ozbiljne sustave, koji će formirati mlade nogometaše. Mislim da je dovoljan jedan po “liniji” – stoper, vezni i napadač.

Puno mladih igrača koji su pretpostavljeni da budu “kostur” momčadi Pavković poznaje jer su surađivali na terenu. Kako su mu djelovali mladi nogometaši u prvom seniorskom nogometu, naročito jer je odmah bila riječ u HNL-u?

– Bilo je nekih kojima je bilo teže pratiti tempo, ali bilo ih je i koji su stvarno pozitivno iznenadili. Mogu reći da je većina “prošla” ispit. Pokazali su da će biti od velike pomoći u ovoj sezoni. Iako mladi, već imaju iskustvo igranja HNL-a. Međutim, moram istaknuti kako me čudi da nitko on njih nije dobio poziv Siniše Oreščanina u nacionalnu vrstu do 19 godina. Ne znam puno igrača te generacije koji su igrači HNL razine, a mi ih imamo više. Ali opet će imati veliku minutažu, tako da će se opet nametnuti.

Dosta njih igralo je protiv devet najboljih klubova Lijepe naše, a da nisu odigrali drugu ligu, nego su iz akademije odmah uskočili protiv “velikih dečkiju”. Kako će mladićima biti sada u PNL-i? Puno toga je drukčije, od terena, infrastrukture… I kako se Pavković snašao na poziciji sportskog direktora do sada?

– Bit će teška ta prilagodba, druga liga je specifičnija. Mislim da su to mladi igrači koji imaju veliku kvalitetu. Naravno, uz trenera Mladinu koji ima podršku Uprave i koji voli koristiti mlade igrače, neće biti problema. Drugačija je komunikacija između trenera i mene sada nego u sustavu trener – igrač. Surađujemo jako dobro, veliki je gušt to što radim u profesionalnom okruženju, a najviše mi fali druženje s igračima prije i poslije treninga, atmosfera sa suigračima.

Za kraj, pitali smo Pavkovića koga vidi kao 12. momčad u drugoj ligi, odnosno pobjednika dvoboja njegova bivšeg kluba Kustošije i Orijenta Rijeke?

– Volio bih da Kustošija osigura promociju s obzirom na to da je moj bivši klub, ali što se tiče mišljenja s pozicije člana Rudeša, neka bolji pobjedi – zaključio je Luka Pavković

Momčad sa zapada metropole svoju budućnost, ali i sadašnjost, bazira na svojoj “mladosti”, odnosno svojoj nogometnoj akademiji, a upravo je to ono što je Josipu Šimuniću najsrodnije, rad s mladim nogometašima. Legendarnog 46-godišnjaka može se vidjeti kako pojedinačno radi i pomaže u radu s mladim nogometašima Rudeša, a o činjenici da nijedan njihov igrač nije u kadru U-19 reprezentacije, dijeli mišljenje s Lukom Pavkovićem.

– Teško mi je vjerovati da nijedan naš član nije na popisu hrvatske nacionalne vrste do 19 godina. Osim toga što su neki od njih dobili priliku u našem dresu igrati HNL i tamo pokazali konkurentnost, naši juniori uvijek su bili konkurentni u prvim ligama svojih kategorija…- rekao je bivši “Vatreni”.

Šimunić je po dolasku u klub izjavio kako mu je prioritet rad s mladim nogometašima i njihov razvitak, te njihov daljnji nogometni “rast” u nositelje prve momčadi.

All contents © copyright Nogometni klub Rudeš. All rights reserved.