VijestiRudeš i dalje čeka prvu prvenstvenu pobjedu

5. studenoga 2023.
https://nk-rudes.hr/inc/uploads/2023/11/c810a800-2bd9-4461-9d77-4ae7f4c1d539.jpeg

Nogometaši Rudeša u 14. kolu SuperSport Hrvatske nogometne lige gostovali su na Poljudu, te su izgubili od neuvjerljivog Hajduka 1:0. Kao i u nekim dosadašnjim utakmicama, tako i nakon ove Rudešani mogu žaliti za svojim prilikama. Naravno, i za izostankom kartoniranih igrača, ponajprije Srbljinovića i Latkovića, s kojima bi kreacija bila vjerojatno puno konkretnija.
Kroz cijelo prvo poluvrijeme Hajduk, koji je ovaj dvoboj odigrao oslabljen bez niza igrača iz udarne momčadi, poput Livaje, Krovinovića i Melnjaka, se mučio. Teško su Splićani stvarali prave šanse, dok se Rudeš uspješno branio.
Najbolju priliku Hajduk je propustio u 32. minuti. Nakon ubačaja Sahitija glavom je loptu okrznuo Pukštas, ali su centimetri bili na strani gostiju, odnosno lopta je od vratnice otišla u gol-aut.
Hajduk je ipak poveo na samom startu drugog dijela. U 47. minuti Dajaku je ubacio, a Trajkovski je uspio pogoditi suparničku mrežu za svoj premijerni pogodak u splitskom dresu.
Nakon primljenog pogotka, imao je Rudeš dva solidna dolaska pred suparnička vrata, Topić i Pešić su pokušali izjednačiti, ali su ipak ostali daleko od toga. Još je bolju šansu za goste imao Šimović u 68. minuti, ali i to je domaćin preživio.
Sve dvojbe mogao je Hajduk riješiti u 78. minuti kada je Sigur probio desnu stranu, a Tomečak je skoro pogodio vlastitu mrežu.
U samoj završnici vatreno je bilo u šesnaestercu domaćih. Tražili su Rudešovi igrači kazneni udarac, ali ga nisu dobili, dok je u nadoknadi Pavlović promašio prazna vrata za bod Rudeša na Poljudu.
‘Imali smo par situacija u zadnjih nekoliko minuta. S time da smo i prije imali nekoliko prilika. Ali, klasika. Osim ova tri gola koja smo zabili u Kupu, jako teško u ligi zabijamo golove, i teško dolazimo do bodova. Opet, ne mogu reći da nam je Hajduk stvorio previše šansi i da smo ‘visili’. Mi smo postavili blok u sredini, pa smo tražili prilike iz kontranapada. I s obzirom na to da smo na Poljudu igrali desetkovani, mogu čak i reći da smo stvorili dosta prilika. Zadnjih par utakmica pokazali smo da možemo igrati protiv svakog u ligi, ali i dalje čekamo prvu pobjedu, koja će, nadam se doći protiv Istre u sljedećem kolu’, poručio je nakon utakmice Rudešov trener Toni Golem.

All contents © copyright Nogometni klub Rudeš. All rights reserved.