VijestiHajduk protiv Rudeša

5. studenoga 2023.
https://nk-rudes.hr/inc/uploads/2023/11/747d31d4-d4c2-4f75-9de4-7d05b0db6b85-1280x853.jpeg

Dragi ljubitelji hrvatskog nogometa,

Na našu žalost i ove smo subote doživjeli da se sav naš trud poništava zbog sudačkog previda. Bile su dvije sporne situacije, u 49. minuti kada je od strane Filipa Uremovića srušen Fran Topić, te u sudačkoj nadoknadi kada su u 16-ercu Hajduka zaustavljeni Pavlović i Tomečak.
Također, ovo nije prvi put da smo oštećeni (bile su sporne situacije u okršajima protiv Lokomotive i Osijeka), a što je sudačka komisije kasnije u svojim izvještajima i potvrdila te se – ispričala.
Osim toga, oštećeni smo i u utakmici osmine finala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa protiv Slaven Belupa, kada nije dosuđen 11-erac na početku utakmice nakon starta na Bašiću, a niti zbog igranja rukom u završnici dvoboja. Jedina je olakotna okolnost što taj propust suca nije promijenio konačni ishod.
Situacije su to na koje smo upozoravali odgovorne u HNS-u, ali svi naši prigovori i dalje ne dopiru do njih. Bili smo na sastancima u Savezu, otvoreno apelirali na ravnopravan sudački tretman. Ali jučerašnja utakmica potvrdila nam je da smo stavljeni na ‘ignore’.
S time da se ovo ne događa samo u seniorskoj konkurenciji, nego i u ostalim uzrastima našeg kluba na utakmicama HNL-a, s kojih također dostavljamo sporne situacije. Jer snimamo sve utakmice.
A zanimljivo, kada i javno dignemo svoj glas, najednom nestanu snimke spornih situacija. Vjerojatno jer se strahuje da bi javnost mogla vidjeti kako suci griješe. Mali smo, ali smo hrabri. I borimo se na svim poljima, no ovakve situacije ne idu u dobrobit hrvatskom nogometu.

All contents © copyright Nogometni klub Rudeš. All rights reserved.