VijestiRUDEŠ NA SVOME STADIONU HRABRO “PAO” PROTIV OSIJEKA

8. travnja 2024.
https://nk-rudes.hr/inc/uploads/2024/04/WhatsApp-Image-2024-04-08-at-10.11.50-1280x926.jpeg

Nakon (pre)dugog čekanja, utakmicom domaćina na ŠC-u Rudeš i Osijeka, nogometni svijet Zagreba dočekao je debi Hrvatske nogometne lige zapadnije od stadiona na Kranjčevićevoj. Uz odličnu atmosferu ispunjene tribine bl. Alojzija Stepinca, unatoč kvalitetno pruženoj partiji i pokazanoj motivaciji, nogometaši Rudeša rezultatom nisu uspjeli dodatno uljepšati premijeru svoga stadiona u prvenstvu domaće nogometne elite.

Dosta prilika protiv favoriziranog Osijeka ipak su rezultirala slavljem Slavonaca, nakon dva pogotka Kristijana Lovrića i jednim Petra Pušića, dok je za Rudeš dvostruki strijelac bio Tomislav Mrčela.

Još od nesretne oluje koja je poharala Zagrebom sredinom srpnja prošle godine, u Rudešu su se uhvatili u “utrku s vremenom” i sanacijom nastale štete, ali i dodatnim ulaganjem u infrastrukturu, uprava posljednje plasirane momčadi osigurala je završnicu HNL-a na zapadu metropole.

Cijelu ovu sezonu posljednje plasirana momčad prve lige igra domaće utakmice u “podstanarstvu” na Trešnjevci, a igranje u svome kvartu donijelo je svijetlu točku ove sezone. Rudeš je uvijek pripadao Rudešanima, koji su to pokazali u petak. Sjajnu atmosferu od početka do kraja, unatoč porazu kreiralo je nekoliko stotina ljudi koji su usprkos radnom danu i školskim praznicima, okupirali prostor oko stadiona.

Glavni uvjet, onaj koji osigurava zdravlje igrača – travnjak, dobio je najviše komplimente. Teren je nemjerljivo bolji nego onaj na Kranjčevićevoj, kojega treneri često kritiziraju, dok su ovaj Zoran Zekić i Davor Mladina više puta pohvalili.

‘Čestitam Rudešu na dobroj utakmici, ali i na ambijentu koji je stvarno bio odličan. Teren je stvarno bio sjajan, bolji nego li smo naviknuli u HNL-u’, rekao je strateg Osijeka, a nadovezao se i trener domaćih.

‘ Ako nastavimo s ovakvim prezentacijama, mislim da ćemo protivnike koji dolaze dobro namučiti. To su ekipe s kojima možemo igrati, ne vjerujem da će se desiti ovakvi trenuci koji će prelomiti utakmicu. Travnjak je vrhunski, u “gornjem domu” HNL terena’.

Najviše bi povijesni dan Rudeša mogao pamtiti Filip Golem. Naime, kadet Rudeša postao je drugi najmlađi igrač s nastupom u Hrvatskoj nogometnoj ligi. Ofenzivac je priliku s klupe za pričuve dobio u 84. minuti, s tek prije tri dana navršenih 16 godina, samo danom više od rekordera Marka Dabre iz prvoligaških dana Cibalije.

All contents © copyright Nogometni klub Rudeš. All rights reserved.