VijestiRudešov poraz na Opus Areni

29. siječnja 2024.
https://nk-rudes.hr/inc/uploads/2024/01/WhatsApp-Image-2024-01-29-at-08.33.59-1280x853.jpeg

Nogometaši Rudeša poraženi su na Opus Areni od Osijeka 2:0 u utakmici 20. kola SuperSport Hrvatske nogometne lige, a golove za domaćine zabili su Kristijan Lovrić u 14. minuti te Ramon Mierez u 26. minuti.

Od samog početka Osijek je jurnuo prema golu Rudeša, a prvi je veliku šansu imao mladi i nadareni Prekodravac u sedmoj minuti, ali je loše reagirao u samoj završnici akcije. Brzo nakon toga Osijek je ipak poveo. Nakon kornera lopta je došla do druge vratnice, do Lovrića, koji je pronašao put do suparničke mreže za 1:0 Osijeka.

Nastavio je Osijek s pritiskom, te je u 26. minuti povećao vodstvo. Pomalo sretno, ali i spretno, Argentinac Mierez je pogodio za 2:0, s tim da je lopta pogodila Pavlovića i završila u mreži.

Rudeš se uspio konsolidirati nakon tog gola, a u 33. minuti nakon lijepog proigravanja Pasaričeka, Ante Ćorić uputio je oštar udarac u bliži kut, ali je vratar Malenica bio uspješniji.

U drugom dijelu, Rudeš je bio još konkretniji, a prigodom ga je u 48. minuti otvorio Jan Doležal. Grezda je ubacio s lijeve strane, Doležal je pucao glavom, ali vratar domaćih uspio je izbiti loptu.

Desetak minuta kasnije ponovno je Grezda servirao loptu, ovog puta za Pasaričeka, koji je ostao sam na nekih 10 metara od gola, ali njegov je udarac završio ravno u rukama Malenice.

U 67. minuti lijepim udarcem s ruba kaznenog prostora Vukmanović je zadao novi posao Malenici, ali i ovog puta, vratar domaćih izašao je kao pobjednik.

U samoj završnici dvoboja, posljednju priliku za Osijek imao je Jugović, ali uspio je Karlo Kralj prihvatiti loptu u ruke i tako spriječiti još jedan pogodak Osijeka.

‘Mislim da je momčad u prvom poluvremenu bila impresionirana ambijentom i protivnikom. Na poluvremenu smo konstatirali kako nismo odradili ništa od dogovorenog i onog što smo pripremali za utakmicu. I mislim da smo u drugom dijelu izgledali kao momčad, kakvi bi trebali biti. Stvorili smo neke prilike i mislim da smo bili ravnopravni. Istina, Osijek je vodio 2:0 i više vjerojatno nije ni htio raditi tako velik pritisak, ali niti mi u prvom dijelu nismo bili onakvi kakvi smo se dogovorili’, rekao je nakon utakmice Rudešov trener Davor Mladina.

U sljedećem kolu SuperSport HNL-a, 3. veljače Rudeš gostuje kod Slaven Belupa.

All contents © copyright Nogometni klub Rudeš. All rights reserved.