VijestiAustralac Mrčela novo je pojačanje Rudešove obrane

26. siječnja 2024.
https://nk-rudes.hr/inc/uploads/2024/01/WhatsApp-Image-2024-01-26-at-13.06.09-1280x854.jpeg

Nakon tri igrača čiji su ‘forte’ igre u suparničkom dijelu terena, a tu mislimo na Antu Čorića, Erosa Grezdu i Jana Doležala, Rudešovu momčad pojačao je i stoper Tomislav Mrčela.

Riječ je o 33-godišnjem Australcu hrvatskih korijena, Tomislavu Mrčeli, koji je još kao 15-godišnjak učio u redovima RNK Splita. Do 2013. godine igrao je u Jadranu (KS), Primorcu 1929, Imotskom i Mosoru, a potom je stigao u redove Hrvatskog dragovoljca. Igrajući za Crne iz Sigeta, već je surađivao i s našim napadačem Janom Doležalom.

Nakon jedne sezone, preselio je na Kajzericu, u dres Lokomotive. U prvoj sezoni na Kajzerici ponovno je igrao s Doležalom, dok se u drugoj sezoni ovom dvojcu priključio još jedan aktualni Rudešan – Eros Grezda.

Nakon Lokomotive, Mrčela je dvije godine igrao u dresu južnokorejskog Jeonnam Dragonsa, da bi potom preselio u rodni Perth.

Za Glory je igrao do rujna 2020. godine, s time da je s ovim klubom igrao i u azijskoj Ligi prvaka. Potom u proljeće 2021. odlazi u Indiju, u kojoj je igrao za East Bengal. No, nije Mrčela dugo zadržao u Indiji, već se ponovno vrati u Australiju, gdje je igrao za Western Sydney Wanderers.

U srpnju 2023. postao je igrač uzbekistanskog Neftčija, ali sada je prihvatio poziv te se vratio u Hrvatsko, odnosno u naš Rudeš. Njegovo iskustvo, jer u najjačem rangu hrvatskog nogometa ima 77 utakmica (plus pet utakmica u Kupu), itekako će pomoći našoj momčadi.
Stigao je kao slobodan igrač, a ugovor je potpisan do kraja sezone.
Dobro došao, Tomislave

All contents © copyright Nogometni klub Rudeš. All rights reserved.