VijestiRudešov trener Mijač pronašao razloge za optimizam

1. prosinca 2023.
https://nk-rudes.hr/inc/uploads/2023/12/WhatsApp-Image-2023-12-01-at-11.00.06-1280x854.jpeg

Ove nedjelje od 15 sati na stadionu u Kranjčevićevoj ulici Rudeš u 17. kolu SuperSport Hrvatske nogometne lige dočekuje Lokomotivu.
‘Dolazi nam jedna od tri najkvalitetnije momčadi po pitanju segmenta defenzivne igre, ali i fizičke moći. Tako da pokušavamo pripremiti našu igru sukladno karakteristikama protivnika. S druge pak strane, oni su momčad koja je rezultatski možda malo ‘zaštucala’ kroz zadnji period u prvenstvu (op.a., u šest utakmica ima dva poraza i četiri remija). Iako, naravno, ti rezultati ne moraju biti pravi pokazatelj vrijednosti. Jer recimo u srazu s Osijekom, ali i Slaven Belupom od koga su izgubili, nisu uopće bili inferiorni. Dapače, rezultat kroz te utakmice uopće nije pokazatelj kvalitete našeg sljedećeg suparnika’, rekao je u najavi ovog dvoboja Rudešov trener Ivan Mijač.
Vama će ovo biti druga službena utakmica. Prvo poluvrijeme protiv Gorice bilo je loše, dok ste u drugom poluvremenu, uz neke promjene, ipak izgledali dosta bolje. Možete li na tom tragu nastaviti i u nedjelju?
‘Definitivno. Veseli me što su igrači koji su ušli odmah na poluvremenu, a potom i kasnije kada je ušao Vanja Vukmanović, držali tempo i ritam, te usudio bih se reći, izvedbom čak i nametnuli. Žao mi je što nismo bili još malo hrabriji i odlučniji da neku polupriliku pretvorimo u pravu šansu, pa onda i gol’.
Ali bez gol(ov)a nema pobjeda?
‘Slažem se. Ja krećem od toga da rješenje može biti u još ustrajnijem pristupu i kvalitetnijem radu kroz trenažni proces. S druge strane, da maksimalno pokušamo potencirati naše kvalitete i sakriti deficite. I na temelju toga bazirati igru na slabostima protivnika’.
Treneru Mijaču na raspolaganju su gotovo svi igrači, izuzev ozlijeđenih Srbljinovića i Mašale. Topić je u trenažnom procesu, i trebao bi biti spreman do nedjeljne utakmice. Izostanaka zbog kartona nema.

All contents © copyright Nogometni klub Rudeš. All rights reserved.