VijestiTreći vikend zaredom Rudeš domaćin utakmici HNL-a.

22. travnja 2024.
https://nk-rudes.hr/inc/uploads/2024/04/WhatsApp-Image-2024-04-19-at-17.20.25-1280x854.jpeg

Nogometaši Rudeša u sklopu 31. kola Hrvatske nogometne lige na svome terenu u ponedjeljak 22. travnja od 17 sati dočekuju Varaždin. Ovo je treća u nizu utakmica Zagrepčana na njihovom travnjaku pred svojim navijačima na zapadu metropole. Susret podno tribine bl. Alojzija Stepinca najavio nam je Davor Mladina.

– Sve utakmice su nam u posljednje vrijeme slične. Nema tu nekih velikih razlika. Pokazali smo u te posljednje dvije, prave domaće utakmice, da smo bili dosta konkurentni. Falile su nam nijanse za dobar rezultat. Slaba realizacija nas je koštala posljednjeg poraza, protiv Slaven Belupa. Stvorili smo dosta prilika, više nego inače do sada i ja se nadam da ćemo protiv Varaždina biti bolji u toj samoj realizaciji – najavio je utakmicu glavni trener Davor Mladina.

Prvenstvo HNL-a ušlo je u sami vrhunac, osjeća li se kod igrača umor, odnosno da je sama završnica prve lige?

– Minimalan umor naravno postoji, u samoj završnici smo prvenstva. Ali ja se nadam da ćemo opet složiti konkurentan sastav za utakmicu i da će momci odigrati na nivou ove dvije posljednje utakmice, ali naravno s boljim rezultatskim epilogom. Moramo biti koncentriraniji kod tih obrambenih zadataka i onda na protivničkoj trećini napravimo dobar rezultat.

Nakon što su upisani nes(p)retni porazi od Osijeka i Slaven Belupa, zahvaljujući kvaliteti pojedinaca protivnika, vrijeme je za pozitivan rezultat?

– To su igrači s imenom i prezimenom i nije ni čudo da rješavaju utakmice individualnom kvalitetom. Naš kadar je relativno mlad i neiskusan, tako da kroz ove utakmice stasaju i kao igrači i kao momčad. Dat ćemo sve od sebe u ovih posljednjih šest utakmica, a orijentacija se naravno zna, u fokusu su naši mladi nogometaši.

Koja je situacija s igračima van trenažnog procesa?

– Nemamo suspenzija radi kartona, što je dobro. Ali van kadra su nam Tomislav Srbljinović i Ante Ćorić, na ostale možemo računati – zaključio je strateg Rudeša.

Glavni sudac dvoboja Rudeš – Varaždin je Oliver Romić (Osijek), a pomoćnici su mu Ivan Janić (Ilok) i Željko Bučar (Duga Resa). U VAR sobi je Ivan Bebek (Rijeka).

All contents © copyright Nogometni klub Rudeš. All rights reserved.