VijestiTrener Mladina uoči Rudešovog gostovanja u Osijeku priželjkuje iznenađenje

25. siječnja 2024.
https://nk-rudes.hr/inc/uploads/2024/01/WhatsApp-Image-2024-01-25-at-14.50.42-1280x854.jpeg

Nakon nešto više od mjesec dana pauze, pred nogometašima Rudeša nove su obveze u najjačem rangu hrvatskog nogometa. Zamjenom domaćinstva s Osijekom, naša momčad ove subote od 14.50 sati igra na Opus Areni. Riječ je o utakmici 20. kola SuperSport HNL-a.

Naravno, ovaj pripremni period bila je i prilika treneru Davoru Mladini da još bolje i konkretnije upozna i presloži momčad, ali i uigra nove igrače. No, jedno su treninzi, sada počinje ono za što igrače ‘žive’, a to su utakmice.

‘Jedva čekamo da počne. Mislim da možemo biti zadovoljni s odrađenim pripremama na našem terenu. Kadrovski još nismo maksimalno popunjeni, radimo na tome, prijelazni rok traje. Vjerojatno do utakmice s Osijekom nećemo moći više reagirati, ali ja se nadam da ćemo već protiv Slaven Belupa imati širi kadar. Uglavnom, momci su sve odradili dosta dobro, a što je najvažnije, nismo imali nikakvih ozbiljnijih ozljeda. Evo, i sa zadnjom utakmicom, prijateljskom protiv Aluminija, u kojoj smo pobijedili 3:2, podiglo se i samopouzdanje, te s velikim motivom putujemo u Osijek’.

Bilo je promjena u igračkom kadru, jer otišli su Tomečak, Matić, Campos, Pavlek, Lazarov i Simović, a došli Čorić, Doležal, Grezda. U kakvom su stanju, i mogu li pomoći već protiv Osijeka?

‘U igri prema naprijed riješili smo priču, dok u obrani još moramo popuniti prazninu, posebice na stoperu i lijevom beku. Vjerujem da će klub reagirati što žurnije, kako bi i tu imali što veću širinu. Mene je više mučio velik broj primljenih pogodaka, nego manji broj postignutih. Znači, moramo raditi na fazi obrane, kako cijele momčadi, tako i zadnje linije. A baš nam tu fali kvantiteta i kvaliteta’.

Ali bez postignutih golova nije se moglo do pobjeda, a pobjede donose bodove koji trebaju Rudešu u borbi za ostanak. No, ove prijateljske utakmice pokazale su i pomak u tom segmentu igre?

‘Prema naprijed smo se pojačali, i to se sada vidi. Istina je da Grezda i Čorić nisu bili u kontinuitetu utakmica, dok je Doležal bio. Međutim, vidi se njihov napredak, dižu se. I zato ponavljam, da nam je obrana ipak veći prioritet’.

Pred Rudešom su tri gostovanja. Nakon Osijeka, idete Slaven Belupu te Varaždinu. S kakvim bi bodovnim učinkom bili zadovoljni?

‘Nas zadovoljava svaki pozitivan rezultat. Znači, da budemo bez poraza, odnosno da pokušamo sačuvati mrežu. Također, prema naprijed ćemo napraviti sve kako bi stigli do eventualnog iznenađenja. Vidjet ćemo već nakon prve utakmice u Osijeku kakva će nam biti povratna informacija’, zaključio je trener Davor Mladina.

Treneru i igračima želimo da ta povratna informacija bude – najpozitivnija.

All contents © copyright Nogometni klub Rudeš. All rights reserved.