VijestiTrener Toni Golem najavio je utakmicu s Dinamom

23. rujna 2023.
https://nk-rudes.hr/inc/uploads/2023/09/8557644f-be5c-4801-977b-9d1e5980b555-1280x853.jpeg

Ove nedjelje od 19.15 sati Rudeš na stadionu u Kranjčevićevoj ulici, u sklopu 9. kola SuperSport HNL-a, dočekuje Dinamo.
Dvoboj s aktualnim prvakom najavio je Rudešov trener Toni Golem. Naravno, ne bi bilo ljepše nego protiv Dinama uzeti prva tri boda.
‘Da, bio bi to idealan scenarij. Međutim, svi znamo snagu Dinama. Gledao sam ga uživo protiv Astane, prava europska momčad, ‘poduplana’ na svim pozicijama. Realno, pripremamo se za utakmicu kao i za svaku drugu, s time da se za Dinamo malo teže pripremiti, zbog širine njegovog kadra. Vjerujem da će priliku dobiti igrači koji nisu dobivali baš puno minutaže. Mi se pripremamo, u dobrom smo stanju, nemamo ozlijeđenih, osim Oddeija, ali koji je ozlijeđen još otprije i koji nije u trenažnom procesu otkad sam ja ovdje. Drugi su svi zdravi i spremni, i jedva čekamo utakmicu’, rekao je trener Golem.
Otkrio je trener da se nada još nekom pojačanju, prije svega centralnom napadaču, što mu je bila i želja od dolaska u klub. A to može biti bilo koji igrač koji je slobodan i bez kluba, bez obzira na to što je prijelazni rok gotov.
O pritisku, ali ne rezultatskom, jer se zna što Dinamo predstavlja u hrvatskom nogometu…
‘Zna se reći da su to najlakše utakmice. Međutim, nama svaka utakmica vrijedi tri boda. I Dinamo dolazi na utakmicu s istim ciljem, tim prije što je sada uhvatio dobar zamah u Europi, i nakon dobrog niza u prvenstvu, odnosno prijelomne pobjede nad Osijekom. Pritisak je, nama bodovi trebaju pod hitno, da hvatamo priključak s momčadima koje su ispred nas. Znamo da je Dinamo jedan od najtežih mogućih suparnika, ali nama je situacija takva kakva jest. Moramo pokušati tražiti bod ili bodove u svakoj sljedećoj utakmici. Tako već i u ovoj’.
Iako Dalmatinac, koji je i igrao i u Hajduk, ali ga i trenirao, Golem već godinama živi u Zagrebu.
‘Da, cijelu omladinsku školu sam igrao u Hajduk, dva puta sam bio pomoćni trener, a ove sezone sam i dva mjeseca vodio juniore Hajduka. Ali u Zagrebu živim već 18 godina, i ovdje je moj drugi dom. I moja supruga i djeca su ovdje već godinama. Ali iskreno, nemam iz tog razloga sada neki dodatni motiv pobijediti Dinamo. Volio bih više da smo u prošlom kolu pobijedili Lokomotivu, jer smatram da možemo hvatati te ekipe koje su nam bliže, a to su Istra 1961, Slaven Belupo, Lokomotiva. Mislim da moramo zaboraviti na ove ekipe s vrha, poput Dinama i ostalih’, zaključio je trener Golem.

All contents © copyright Nogometni klub Rudeš. All rights reserved.