VijestiNe želimo se igrati ‘pokvarenog telefona. NK Rudeš je gost na stadionu u Kranjčevićevoj, te sada jedino možemo – ponovno poslušati policiju i prema njezinom naputku reći – neka na stadion svatko dođe s obilježjima kluba za kojeg navija.

23. rujna 2023.
https://nk-rudes.hr/inc/uploads/2023/09/WhatsApp-Image-2023-09-23-at-14.59.11-1280x853.jpeg

Nakon medijske hajke kako je NK Rudeš zabranio dolazak navijačima na utakmicu s Dinamovim obilježjima na zapadnu, odnosno tzv. domaću tribinu te komentar policije da to nije njihova odluka, ne želimo se igrati ‘pokvarenog telefona’ te ulaziti u rasprave.
Naime, uoči početka lige održan je sastanak s povjerenicima za sigurnost klubova koji sudjeluju u natjecanjima. Tom prilikom povjerenik za sigurnost našeg kluba prisustvovao je istom u službenim prostorijama odjela za osiguranja PUZ-a. Tom su prilikom svim prisutnim sudionicima izdana jasna uputstva o sigurnosnim protokolima a sve u svrhu sprečavanja nasilja na športskim natjecanjima.
Navedena uputstva su primijenjena na svim dosadašnjim domaćim utakmicama našeg kluba a sve u uskoj suradnji s nadležnim pripadnicima odjela za osiguranja PUZ-a.
Samom činjenicom da u zakonu o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima (NN 117/03, 71/06, 43/09, 34/11. i 114/22 ), a poglavito u članku 5., stavak 3. istog stoji da: Organizator športskog natjecanja dužan je postupati po nalogu policije glede poduzimanja mjera sigurnosti u postupku pripreme organiziranja i održavanja športskog natjecanja.
Iz gore navedenog je evidentno da je organizator dužan postupati po nalogu policije. Samim time tvrdnja od strane PUZ-a kako nisu izdavani nikakvi naputci o sigurnosti ne stoji, a što je bilo vidljivo i na prethodno odigranim utakmica na kojima su primjenjivana ista pravila.
Dakle, NK Rudeš je sve svoje obveze ispunjavao. Ali kako smo i mi gosti na stadionu u Kranjčevićevoj, sada jedino možemo – ponovno poslušati policiju – te prema njezinom naputku reći – neka na stadion svatko dođe s obilježjima kluba za kojeg navija.
U nedjelju želimo da je fokus samo na nogometu i neka svi uživaju na stadionu.

All contents © copyright Nogometni klub Rudeš. All rights reserved.