VijestiRobert Prosinečki novi trener NK Rudeša!

7. lipnja 2023.
https://nk-rudes.hr/inc/uploads/2023/06/WhatsApp-Image-2023-06-07-at-14.56.44-1280x960.jpeg

Pred NK Rudešom veliki su dani. Nakon potvrde ulaska u društvo deset najboljih hrvatskih klubova, poduzeli smo sve da se u tom društvu i zadržimo. A da bi u tome uspjeli, za trenera nam je stigao 54-godišnji Robert Prosinečki, veliko nogometno ime, koje je pisalo povijest zagrebačkog, ali i hrvatskog nogometa.
Bivši hrvatski reprezentativac, koji je potom i sjedio na klupi reprezentacije, ali i brojnih velikih klubova, rođen je 12. siječnja 1969. godine u Njemačkoj, a nakon igranja za Stuttgarter Kickers, odjenuo je dres zagrebačkog Dinama. Potom je igrao i za Crvenu zvezdu, Real, Oviedo, Barcelonu, Sevillu, Hrvatski dragovoljac, Standard Liege, Portsmouth, Olimpiju, Zagreb i Savski Marof. U bogatoj trenerskoj karijeri, vodio je između ostalih reprezentacije Azerbajdžana i BiH, turske klubove Kayserispor i Denizlispor, a posljednji angažman imao je u ljubljanskoj Olimpiji.
‘Neizmjerno smo sretni što nas je prepoznao ovakav igrač i trener, a prije svega čovjek. S dolaskom Roberta Prosinečkog na mjesto ‘šefa’, postavili smo temelj za novu, uspješnu sezonu, i zato hvala ‘Velikom Žutom’, naglasio je direktor kluba Stipe Čondrić.
Oduševljenje dolaskom svog, prije svega prijatelja, nije krio ni sportski direktor Silvio Marić.
‘A što reći kada takvo ime dovedeš u klub. Sretan sam što ću s Robijem biti u ovom projektu, puno je posla pred nama, ali ovdje smo zbog iste ljubavi, prema nogometu ali i Rudešu. Nema ovdje govora o nikakvim financijama, već samo o emociji’.
Predsjednik kluba Josip Šimunić, koji je s Prosinečkim igrao u reprezentaciji, bio je vrlo jasan.
‘Poznamo se godinama. I jako dobro znam kakav je Robert čovjek i gospodin. Ali i da jako voli izazove. A NK Rudeš je izazov. Jako sam sretan što nam se priključio, a sada svi moramo zajedno gurati u istom smjeru’.
Naravno, i Robert Prosinečki otkrio je što ga je privuklo u naš klub.
‘Iako sam rekao da ne bi radio u hrvatskom nogometu, ipak sam prihvatio ovaj izazov. Ovo mi se čini kao izuzetno pozitivna priča. Osim toga, volim izazove. Vjerujem da ćemo igrat lijep i dobar nogomet. Zato nećemo puno pričati, već ćemo od prvog dana krenuti punom snagom. I dat ćemo sve od sebe da razveselimo sve ove ljude u i oko kluba’, poručio je nakon potpisivanja ugovora Robert Prosinečki.
Uz Prosinečkog, kao pomoćni trener u NK Rudeš stigao je i Gordan Ciprić.
Pripreme Rudeša za novu sezonu startaju 15. lipnja.

 

 

All contents © copyright Nogometni klub Rudeš. All rights reserved.