IzvještajiRudeš vs Dinamo

25. rujna 2023.

Iako smo se potajno nadali da bi Dinamovi igrači mogli biti iscrpljeni od europskog okršaja protiv Astane, obistinile su se riječi trenera Golema. Naime, kadar kojeg na raspolaganju ima Dinamov strateg Sergej Jakirović dovoljno je širok i bogat te je Dinamo u ovu utakmicu ušao s nekoliko novih igrača. I potvrdio ulogu favorita.

Rudeš se dobro držao prvih 20 minuta, no više od toga nije išlo. Modri su otključali Rudešova vrata u 27. minuti. Robert Ljubičić je sjajnom loptom prebacio suparničku obranu uposlivši Gabrijela Vidovića koji je nesebično dodao Drmiću, a Švicarcu nije bilo teško zabiti svoj prvi gol u ovoj sezoni. VAR je provjeravao je li Vidović bio u dozvoljenoj poziciji, ali promjene odluke nije bilo.
U 38. minuti vidjeli smo sličnu akciju. Ponovo je Ljubičić uposlio Vidovića, a ovaj je vratio do Emrelija koji je glavom pogodio za 2:0. Opet je VAR provjeravao potencijalno zaleđe, kao i da li je lopta izašla iz granica igrališta, no opet se sudačka odluka nije promijenila.
Na otvaranju drugog dijela Drmić je još jednom svladao Karla Kralja, da bi u 53. minuti Vidović sjajnim udarcem pogodio za 4:0. U 55. minuti Rudeš je prvi put ozbiljnije ugrozio Dinamova vrata, glavom je pucao Tomečak, ali pored gola.
Dinamo je nastavio zabijati u 58. minuti. Bio je to Drmićev treći gol na utakmici, ovoga puta na Emrelijevu asistenciju. U samoj završnici Riad Mašala ipak je uspio ublažiti poraz, odnosno zabiti gol za Rudeš nakon 545 minuta posta.
Bio je to deseti međusobni susreta Dinama i Rudeša i sedma pobjeda Modrih uz dva remija, dok je Rudeš prvu i jedinu pobjedu ostvario 2018.

All contents © copyright Nogometni klub Rudeš. All rights reserved.