VijestiTrener Golem najavio je utakmicu protiv Osijeka

6. listopada 2023.
https://nk-rudes.hr/inc/uploads/2023/10/WhatsApp-Image-2023-10-06-at-12.37.26-1280x854.jpeg

Nogometaši Rudeša u 11. kolu SuperSport Hrvatske nogometne lige gostuju kod Osijeka. Dvoboj se igra u subotu od 16 sati na stadionu Pampas, a naša momčad prema Slavoniji putuje sa željom osvajanja bod(ov)a.
Navijači Rudeša još se dobro sjećaju utakmice 2. kola, igranoj u Kranjčevićevoj, gdje je zagrebačka momčad imala vodstvo 3:0. Ali na kraju je doživjela poraz 3:4, nakon što je Mijo Caktaš u samoj završnici stigao do hat-tricka.
‘Bila je to utakmica koja nije idealno završila za našu momčad. Kada vodiš 3:0, pa izgubiš utakmicu, sigurno dođe do psihološkog pada. Svi su dojma u klubu, pa tako i ja, da se u toj utakmici pobijedilo, sve bi otišlo u drugom smjeru. Sada je na nama, da u drugom krugu, pokušamo protiv Osijeka na Pampasu uzeti koji bod’, rekao je trener Golem.
Osijek je nakon smjene Stjepana Tomasa, još uvijek bez trenera. Ni rezultati Osijeka u posljednje vrijeme nisu na očekivanoj razini. Možete li iskoristiti taj trenutak njihove slabosti?
‘Dat ćemo sve od sebe. Iako je to otegotna okolnost. Analizirali smo Osijek kroz zadnjih par utakmica što su igrali, došlo je do smjene trenera, došlo je do smjene sportskog direktora. To svakoj ekipi ipak daje jedan pozitivan impuls, barem na početku. Svi se žele dokazivati novom treneru, iako u ovom trenutku još uvijek ne znamo tko će to biti. Pripremamo se za Osijek kao i za svaku drugu utakmicu. Gledamo detalje gdje oni ne funkcioniraju baš najbolje. Pokušat ćemo to iskoristiti i ostvariti pozitivan rezultat’.
U zadnjim utakmicama postižete golove. Protiv Dinama, Croatije, Rijeke… Može li to biti dodatni impuls?
‘I protiv Dinama i protiv Rijeke bili su porazi, pa nemam što slaviti. Ali žao mi je što smo mi protiv Rijeke sami sebi, praktički, zabili dva gola. Naravno, znači nam taj gol iz neke psihološke perspektive. No, prije svega, moramo prestati primati golove. Pogotovo ako protivnik nema šansi. OK ako te protivnik nadigra i stvara puno prilika, ali mi smo Rijeku sami odveli do 0:1, potom i do 0:2, bez neke velike prilike. Mi smo u prvoj minuti imali ‘mrtvu’ priliku, golman je njihov obranio i ostavio ih u utakmici, koja je poslije, po nas, otišla u krivom smjeru’.
Kakvo je stanje u momčadi? Kartonirani, ozlijeđeni?
‘S kartonima nemamo problema, ali Šehić vuče ozljedu, ima rupturu mišića koja zahtjeva ipak nešto dužu pauzu. Lazarov je također osjetio leđa u utakmici s Dinamom, te Oddei, koji je u fazi oporavka. Svi ostali su zdravi’, završio je trener Golem.

All contents © copyright Nogometni klub Rudeš. All rights reserved.